Scouting op maat

...


We weten dat de prijs van een jaar scouting voor uw kind(eren) een belangrijke hap uit uw gezinsbudget kan zijn.
Maar we vinden ook dat dit voor niemand een reden mag zijn om thuis te blijven.

VERMINDERD LIDGELD

We vragen jaarlijks om voor elk kind lidgeld te betalen. Dankzij dit bedrag is uw zoon/dochter verzekerd tijdens onze scoutsactiviteiten. Een ander deel van dit bedrag gaat naar de algemene werkingskosten.
We begrijpen dat dit lidgeld voor u misschien een groot bedrag is om te betalen. Wij hebben dan ook de mogelijkheid om hierop een korting te bieden, voor wie dit nodig heeft. Je betaalt dan €10 voor het gehele scoutsjaar (na 1 maart: 5 euro). Spreek hiervoor simpelweg een (groeps)leid(st)er aan!

VOORDELEN BIJ ZIEKENFONDSEN

Mutualiteiten dragen vaak ook bij aan de kosten van vrijetijdsbesteding van uw kinderen.
Welke voordelen dit precies zijn, hangt af van bij welk ziekenfonds u bent (CM / OZ / Bond Moyson / LIberale Mutualiteit). Klik op de juiste ziekenfonds om meer informatie te verkrijgen omtrent terugbetalingen. 

BELASTINGSVOORDELEN

De kostprijs voor kampen en weekends van alle kinderen jonger dan 12 jaar kan door middel van een fiscaal attest afgetrokken worden van de belastingen. Hiervoor moet de groepsleiding het ‘Attest inzake uitgaven voor de opvang van kinderen’ invullen en aan u bezorgen. U moet dit formulier dan bij uw belastingaangifte voegen. Stuur een mailtje naar groepsleiding@kriko-m.be indien u interesse heeft.

FONDS OP MAAT

Voor activiteiten zoals uitstappen, weekends en kampen kan er gebruik gemaakt worden van Fonds op Maat. Voor vragen over dit formulier, kan je ook steeds terecht bij een (groeps)leid(st)er!

UNIFORM EN MATERIAAL 

Ook een uniform kan daarnaast ook een grote uitgave zijn. Wij verwachten dan ook niet dat iedereen het volledige scoutsuniform aankoopt. Bij de kapoenen en welpen, vragen we een das onze scouts aan te kopen. Vanaf de jonggivers vragen we ook een T-shirt aan te kopen, daarnaast bieden we ook truien aan vanaf deze leeftijd. Deze kleren bieden we ook tweedehands aan. Als je meer wilt weten over de maten die we momenteel beschikbaar hebben, stuur gerust een mailtje naar groepsleiding@kriko-m.be.