BOUW

vp site in de toekomst

 

HET VP-PLEIN IN EEN NIEUW JASJE

Door een aanpassing van de erfpachtovereenkomst is het geweer van schouder gewisseld. In plaats van het voorste gebouw te verbouwen zijn we nu gestart aan de verbouwing van het achterste deel. De grote ruimte wordt polyvalent ingericht als Bidong-feestzaal en taklokalen. De overige ruimtes worden binnen de bestaande contouren wat herschikt.

Het lokaal kreeg ondertussen een nieuw geïsoleerd dak en dakspanten. Ook de ramen langs de voorgevel werden allemaal vernieuwd.
Wat nog op de planning staat is de vernieuwing van het sanitair blokje. Daar worden naast toiletten ook douches en een mindervalide toilet voorzien. De keuken wordt volledig vernieuwd en er wordt een cv-installatie met radiatoren voorzien in het gebouw. Tot slot worden de wanden in de grote ruimte gedeeltelijk afgewerkt met geïsoleerde voorzetwanden.

Allemaal klaar klaar zal het niet geraken, maar het einddoel van deze verbouwingsfase is een verhuurbaar lokaal. Nog veel werk, maar met de inzet van verschillende enthousiastelingen komen we er wel.

PLANNEN

VOOR DE NIEUWSGIERIGE OUDERS EN LEDEN HEBBEN WE OOK NOG ENKELE FOTO'S VAN DE VOORUITGANG VAN ONZE VERBOUWINGEN. ALLE VERBOUWINGSWERKEN VERLIEPEN IN CORONA-VEILIGE OMSTANDIGHEDEN.

 

Een nieuwe start! 

Om 2020 toch mooi te kunnen eindigen, startten we december met mooie vooruitzichten; de werken zullen bijna van start gaan. Maar voor dit realiteit werd, moesten er nog enkele voorbereidingen getroffen worden. Concreet moest het plafond afgebroken worden; de houten platen verwijderen, de isolatie verwijderen,... Leiding, oudleiding en ploegje bouw werden opgetrommeld om wekelijks op een Corona-veilige manier dit georganiseerd te krijgen.

Vele afvalcontainers later werd er niet enkel meer op het dak gefocust. Ook de schouwen, deuren, ramen en zelfs al enkele tegels gingen het gebouw uit. 

De laatste loodjes voor het dak werden afgewerkt. We konden al dromen van het nieuwe dak, want begin februari was het zo ver. ONS NIEUW DAK:

Niet alleen het dak is vernieuwd. Ook de ramen en buitendeuren kregen al een grote upgrade. In de tussentijd wordt het lokaal steeds meer opgeknapt.

Na een halfjaar is er alweer heel wat veranderd op het lokaal. Zo hebben de muren van de grote zaal een nieuwe laag gekregen en ook het waskot krijgt een serieuze opfrissing. 

Ook de keuken begint vorm te krijgen. 

 

MET DANK AAN

A. VZW Baden Powell Kampeer en Speelplein
De vzw deed vergeten werk op de achtergrond, jarenlang onderhandelden zij met stad en dekenij.
Zonder hun werk en doorzettingsvermogen stonden we nergens, BEDANKT!!

B. PLOEGJE BOUW
Een combinatie van leiding, groepsleiding, oudleiding en ouders.
Zij buigen zich over de praktische kant.
Hoe zal het lokaal eruitzien? Waar komen de toiletten?
Maar ook, hoe gaan we alles nu juist verbouwen?

HOE KAN IK HELPEN?

Meer info, zin om mee te werken aan de opbouw, of wil je graag ploegje bouw vervoegen?
Mail naar groepsleiding@kriko-m.be