Algemene info

scouting da's durven


Waarom Kriko-M?

Wij zijn scouts kriko-m. Een kleine en gezellige scoutsgroep uit Sint-Niklaas. Onze super geëngageerde leidingsploeg staat elk weekend klaar om uw kleine of iets grotere schavuit de tijd van z'n leven te bezorgen. Van een zoektocht naar een verloren piratenschat tot een grote kom soep koken, niets is te zot, en iedereen is welkom!
Je kan ons elke zondagochtend van 9u45 tot 12u30 vinden op ons vp-plein (industriepark noord 33, naast drankenhandel De Vidts)
Tijdens het jaar gaan we 2 keer op weekend (in de herfst- en paasvakantie).
Het scoutsjaar wordt in stijl afgesloten met een kamp in het eerste deel van augustus.

Benieuwd?

Klinkt dit alles je als muziek in de oren? Dan kan je je altijd aansluiten bij onze groep! Stuur een mailtje naar groepsleiding@kriko-m.be waarin je je naam en leeftijd vermeld. Wij zullen je laten weten wanneer de volgende vergadering met je leeftijdsgenootjes is.

Inschrijven vanaf:

Iedereen die 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende scoutsjaar of in het eerste leerjaar zit, kan lid worden van de scouts.
In het scoutsjaar 2019-2020 zijn dus alle eerstejaars kapoenen:
- geboren voor 31 december 2015
- en/of zitten ze in het eerste leerjaar.

De smaak te pakken?

Iedereen is welkom bij onze scouts! Één jaar scouts kost je 45 euro. Dit geld gaat naar de verzekering en de wekelijkse werking van onze scouts. Ons prijskaartje mag dit idee niet dwarsbomen, daarom bieden wij financiële hulp voor iedereen die dit kan gebruiken. Lees daarover hier meer.
Inschrijven kan je via deze pagina

Takken, wat is dat

Bij de scouts speel je niet in één grote groep maar in leeftijdsgroepjes. Dat noemen we takken. We hebben er vier: kapoenen, welpen, jonggivers en givers. Je blijft drie jaar bij één tak. Uitzondering op deze regel zijn de kapoenen; in deze tak zit je maar twee jaar.
Hieronder vind je specifieke informatie per tak.
KAPOENEN: 6 tot 8 jaar
WELPEN: 8 tot 11 jaar
JONGGIVERS: 11 tot 14 jaar
GIVERS: 14 tot 17 jaar

Uniform

Met het dragen van het uniform toon je dat je scout of gids bent. Het geeft leden en leiding de mogelijkheid om hun verbondenheid te tonen en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het uniform bestaat voor iedereen vanaf de jonggivers uit 3 basisstukken: een das, een scoutshemd en een groene broek of rok. Kapoenen en welpen hebben geen voorgeschreven uniform: speelkleren die vuil mogen worden zijn ideaal om wekelijks in te ravotten. Wel vragen we om een das van onze groep aan te kopen. Op deze manier zijn onze leden voor iedereen herkenbaar.

Verder hebben we een t-shirt en trui (maten vanaf de jonggivers) met ons eigen logo, deze zijn zeker geen verplicht uniformstuk. Alle kledingsstukken kan je kopen in een Hopper winkel, tijdens de jaarlijkse bbq of bij de uniformen ouder Katrien Vanhandenhoven (kat_vh@hotmail.com)

Scouting op maat

We weten dat de prijs van een jaar scouting voor uw kind(eren) een belangrijke hap uit uw gezinsbudget kan zijn.
Maar we vinden ook dat dit voor niemand een reden mag zijn om thuis te blijven.

VERMINDERD LIDGELD

We vragen jaarlijks om voor elk kind lidgeld te betalen. Dankzij dit bedrag is uw zoon/dochter verzekerd tijdens scoutsactiviteiten.
Een ander deel van dit bedrag gaat naar de algemene werkingskosten.
We begrijpen dat dit lidgeld voor u misschien een groot bedrag is om te betalen. Wij hebben de mogelijkheid om hierop een korting te bieden, voor wie dit nodig heeft. Spreek hiervoor simpelweg een (groeps)leid(st)er aan!

VOORDELEN BIJ ZIEKENFONDSEN

Mutualiteiten dragen vaak ook bij aan de kosten van vrijetijdsbesteding van uw kinderen.
Welke voordelen dit precies zijn, hangt af van bij welk ziekenfonds u bent (CM / OZ / Bond Moyson / LIberale Mutualiteit )

BELASTINGSVOORDELEN

De kostprijs voor kampen en weekends van alle kinderen jonger dan 12 jaar kan door middel van een fiscaal attest afgetrokken worden van de belastingen.Hiervoor moet de groepsleiding het ‘Attest inzake uitgaven voor de opvang van kinderen’ invullen en aan u bezorgen.
U moet dit formulier dan bij uw belastingaangifte voegen. Stuur een mailtje naar groepsleiding@kriko-m.be indien u interesse heeft.