Oudertak

help kriko-m grenzeloos groeien


WAT IS DE OUDERTAK?

De oudertak is de kritische vriend van onze groep. Ouders en oudleiding ondersteunen leiding en groepsleiding, en zetten samen hun schouders onder Kriko-M. Gezamenlijk helpen ze evenementen op poten te zetten en zoeken ze naar oplossingen voor praktische zaken.

Daarnaast is de oudertak een communicatietool. Verschillende werkgroepen brengen elkaar op de hoogte van hun vooruitgang. Ouders geven feedback over de werking van onze groep. We bouwen met z'n allen aan een nóg mooiere toekomst voor Kriko-M

WAT DOET DE OUDERTAK CONCREET?

- 5 x per jaar vergaderen: bespreken wat er gebeurd is, en wat er te komen staat
- Praktische voorbereiding van, en hulp bij evenementen (bbq, souphé, bidong)
- Onderhoud van het lokaal en terrein
- Bouwen aan de toekomst van ons nieuw lokaal
- Ouders in leiding: om de studerende leiding te ontlasten bokst de oudertak 2 keer per jaar een vergadering in elkaar. Tijdens de examenperiode in januari en juni staan zij voor even aan de andere kant van het hek.
- Oudercafé: op mooie zondagochtenden zal de oudertak hun eigen café openen. Daar kunnen ouders, nadat ze hun kroost hebben afgezet, gezellig keuvelen met een tasje koffie in de hand.

VACATURES

TAKVERANTWOORDELIJKE (2 per tak): een takverantwoordelijke is de link tussen ouders en oudertak. Deze ouders weten wat er speelt bij andere ouders van hun tak. Die informatie neemt hij mee naar oudertakvergaderingen. Ook verteld hij/zij aan andere ouders wat er besproken wordt in de algemene vergaderingen.

SECRETARIS: de secretaris neemt notitie tijdens de vergaderingen en giet dit allemaal in een mooi verslag. Hij/zij zorgt ervoor dat iedereen weet wat er besproken werd. Daarnaast nodigt hij elk lid van de oudertakraad uit voor de volgende vergadering.

ONDERVOORZITTER: De ondervoorzitter is de rechterhand van onze huidige voorzitster Lieve Butzen. Zij plannen de agenda en leiden de vergaderingen in goede banen. Samen vormen ze het aanspreekpunt van de oudertak.

CONTACTEER ONS

groepsleiding@kriko-m.be